Четверг, 25.04.2024, 08:23 
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"
 

Главная страница | О магазине | Оплата и доставка | Контакты | Обратная связь | Что подарить |  RSS

Поиск по названию
Мы Вконтакте
Категории раздела
Интересные подарки [83]
В этой категории размещаем оригинальные и необычные подарки с фото и описаниями
Интересные статьи [132]
В этой категории выкладываем интересные статьи, которые будут полезны нашим читателя
полезные статьи [538]
В этой категории выкладываем материалы на различные тематики, но упор делается на подарки и все, что с этим связано
Подарки 2012 [33]
Лучшие подарки 2012
Статьи 2012 [86]
Статьи о главном [1811]
подарки для мужчин [350]
подарки для женщин [158]
подарки для детей [302]
прикольные подарки [22]
необычные подарки [30]
Статьи 2012 часть 2 [59]
VIP подарки [12]
Полезные подарки [57]
подарки и праздники [159]
Статьи 2012 часть 3 [45]
Статьи 2012 часть 4 [66]
Меню сайта
Форма входа

Блог

Главная » 2020 » Август » 17 » Життєва місія. Ти визначив свою життєву мету?
15:38
Життєва місія. Ти визначив свою життєву мету?

jitteva missiya

Ми усі прекрасно знаємо скільки нам років, де ми працюємо, чим займаємося з вільний час, що плануємо на майбутнє. Але постав будь-якій людині питання про сенс, мету і життєву місію, він розгубиться. Ми звикли жити, не замислюючись над тим, для чого увесь час кудись біжимо, стараємося і вимотуємо себе. У чому твоя життєва місія, а також відповіді від Елона Маска, Джефа Безоса, Марка Цукерберга, Опри Уінфрі і Павла Дурова.

Навіщо ти живеш і яка твоя життєва місія? Якщо тобі потрібна чітка відповідь одним словом, то це саме останнє слово статті. Але якщо треба трохи більше детально, то приступимо разом з інтернет-виданням «Irinin Journal» - https://irinin.com

Усі сучасні люди дуже зайняті, всезнаючі і метушливі. Але поставивши питання об їх життєвий місії, вони відразу втрачаються. Навіщо вони коштують кар'єру, ставлять якісь цілі і увесь час щось роблять, якщо при цьому рідко бувають щасливі? Якщо не приділяють час собі, витрачають життя на нісенітницю і сумнівні досягнення?

Яка життєва місія людини? Уяви, що тобі задали написати твір в школі або університеті. Що б було на цьому листочку в клітинку або він був би порожнім? Візьми листочок або почни писати у блокноті телефону: «Моя життєва місія». А тепер пиши.

А що писати те? Навіть відразу не зрозуміло, що повинно бути там, в цьому творі про життя. Як знайти свою дороговказну зірку, заради якої варто прожити життя, а не просто прокоптити небо? У будь-якому пошуку важливо правильно поставити собі правильні питання. Запитати себе самого, щоб дізнатися краще себе і розкрити те, що сам не до кінця розумієш.

Моя життєва місія. Пошук

1. Яке виглядало твоє дорослішання?

Яке було твоє дитинство, юність і доросле життя? Які сімейні цінності тобі прищеплювалися і як виховували? Як ти жив, як ріс, хто оточував? У яких умовах формувалася твоя особа? Що ти можеш сказати про своє дитинство? Кожен розпочинає з різної позиції, а у когось є переваги перед нами.

Часто з дитинства нам закладається певний план або ескіз життя, який ми наслідуємо. Життєві цінності можуть бути закладені у фундамент з дитинства. Важливо визначити, наскільки тебе влаштовує цей план. Може ти планував зовсім інше життя собі, а усе це нав'язано навколишніми людьми ззовні? Які у тебе пріоритети і життєві цінності?

2. Що у тебе з освітою?

Де ти вчився і яка у тебе освіта? Освіта відкриває нам перспективи і дає можливості. Освіта робить нас фахівцем в певній сфері, визначає професію і кваліфікацію.

У міру просування в житті ти міг піти від своєї освіти в іншу сферу, але в ній теж потрібно певні знання. Освіта формує нас і кидає в певну сферу. Ми варимося в ній.

3. Де ти працюєш?

Де ти працюєш або працюватимеш? Які у тебе перспективи? Що ти думаєш про своє кар'єрне і професійне зростання? Наскільки багато у тебе можливостей? Чи хочеш ти змінити собі місце роботи або перейти в іншу сферу тривалості?

Від кар'єри залежить наш фінансовий рівень, можливості і задоволеність життям. За допомогою роботи деякі знаходять сенс своєї реалізації в житті. Через роботу можна не лише знайти сенс, але і реалізувати свої інші плани. Працюючи на ненависній роботі, складно самореалізуватися і досягти бажаного життя.

4. Що ти за чоловік? Яка у тебе особа?

Спосіб твого життя - це ти. Як ти живеш? Ким ти став? Де буваєш, з ким спілкуєшся і як проводиш час? Про що думаєш? У якому середовищі варишся і куди йдеш? Наскільки твоя індивідуальність відрізняє тебе від інших і в чому саме? Часто в образі життя, особі і характері можна помітити підказки. Це буде наше кредо і життєва місія, яку ми шукаємо.

5. Які твої бажання і мрії?

Незважаючи на метушню і шуми життя, у тебе є певні бажання. Вони можуть бути гучними, про яких ти говориш усім. Є і ті, які будуть таємними і яких мрієш ночами. Деякі бажання ми самі від себе приховуємо. Ці відкриті або глибинні бажання можуть підказати наш сенс життя. Часто саме мрії вказують нам нашу головну мету і життєву місію.

6. Які твої можливості?

Який твій потенціал? Які якості і переваги ти можеш використати в житті? Що допоможе тобі краще реалізувати себе в житті? Які таланти, здібності і навички є? Де ти бачиш можливості для зростання і прориву вперед? Це може підказати як краще сформулювати плани і цілі на майбутнє.

7. Хто ти? Пошук життєвої місії

Життєва місія людини - це його самовираження і самоактуализация. Кожен з нас має прагнення повністю виявити свої можливості, скористатися усіма шансами і по максимуму узяти від життя все.

Життєва місія у кожної людини своя, але дістатися до неї непросто. Спершу нам треба задовольнити усі інші потреби. Їх можна спостерігати на піраміді Маслоу. Це фізіологічні потреби, пошук безпеки, знаходження любові, прагнення до поваги, бажання пізнавати, естетичні бажання. Але порядок в ієрархії може мінятися і у кожного бути своїм.

На самій верхній точці піраміди Маслоу знаходиться потреба в самоактуализации. Така нірвана або сенс життя, якого досягають далеко не усі.

Ми шукаємо свою життєву місію тоді, коли вдається налагодити усе інше. Для нас стає важлива реалізація своїх цілей і сокровенних мрій. Розвиток здатності і розкриття свого потенціалу. Ми формуємо свою особу і свої власні цінності.

Дай відповідь на усі 7 питань собі письмово, а потім проаналізуй те, що вийшло. Збери шматочки пазлу воєдино і синхронізуй уявлення про саме собі. Які точки перетину дитинства, освіти, роботи, особи, бажань. Це дозволить краще зрозуміти себе і знайти свою життєву місію.

Які бувають життєві місії?

Візьмемо для прикладу людей, чиї імена у нас завжди на слуху.

Генеральний директор компанії «Amazon» Джеф Безос:
«Сама орієнтована на клієнта компанія Землі».

Телеведуча і діяч Опра Уінфрі:
«Щоб допомогти людям краще контролювати своє життя і долі».

Генеральний директор «SpaceX» Елон Маск:
«Щоб змінити світ і допомогти людству».

Засновник «Facebook» Марк Цукерберг:
«Моя робота полягає в тому, щоб з'єднати світ і дати кожному голос».

Засновник «ВКонтакте» і мессенджера «Telegram» Павло Дуров:
«Вже більше 10 років - з часів, коли я був дуже небагатим студентом, - я не втомлююся повторювати: гроші переоцінені, тому що творення набагато цікавіше споживання, а внутрішній стан несумірно важливіше за зовнішній».

У кожної людини своя життєва місія. У чому сенс життя? У книзі Дугласа Адамса «Автостопом по Галактиці» комп'ютер довго обчислював і дав відповідь на це питання: «42». Що таке 42? Це може бути що завгодно для кожної людини. Але якщо тобі потрібна точна відповідь, то можна називати життєву місію одним словом, яке згадував у своїй місії Павло Дуров.

Сенс життя - це «творення».

Джерело: "Irinin Journal" \ Навчання - https://irinin.com/navchannia.html

Категория: Статьи о главном | Просмотров: 609 | Добавил: joker | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]